ԷՐԳՐԻ ՀԱՄՆ ՈՒ ՀՈՏԸ
Թխված հացի հայտնագործման համար նախապայման հանդիսացավ հին հայերի, շումերների, բաբելոնացիների, եգիպտացիների, ասորիների և պարսիկների մոտ հավանգների և ձեռքի աղացների առկայությունը։ Հացահատկի խիտ խյուսից թխվել են առաջին անթթխմոր բլիթները (լոշիկները)։ Մոտավորապես, հենց այդպես էլ թխվում են ժամանակակից լավաշները Անդրկովկասում։
Հայաստանում լավաշի տարածվածության մասին վկայում են հնագիտական պեղումների արդյունքում հայտնաբերված թոնիրները և այնտեղ մնացած լավաշի մնացորդները։ Վառված լավաշի այդպիսի կտոր հայտնաբերվել է 20-րդ դարի սկզբին Հայաստանի միջնադարյան մայրաքաղաքներից մեկում՝ Անիում՝ Գագկաշեն եկեղեցուց ոչ շատ հեռու։ Լավաշի մնացորդը հայտնաբերվել է քաղաքի պեղումների ժամանակ, որն իրականացվել է Ռուսական հնագիտական կայսերական միության կողմից։
ՀՀ Արագածոտնի մարզ, ք․ Թալին, Քոթանյան փողոց Հեռ․՝ 077 352900 Էլ․ հասցե՝ hovaz.talin.21@bk.ru
ՀՀ Արագածոտնի մարզ, Թալին համայնք, Դաշտադեմ բնակավայր փ․ 14, տուն 6 Հեռ․՝ 374 93-90-97-12
ՀՀ Արագածոտնի մարզ, գ․ Արագածավան, 7 Հոկտեմբերյան խճղ․ 33/8 հեռ․՝ 374 98-76-43-76
ՀՀ Արագածոտնի մարզ, ք․ Թալին, Քոթանյան 3 փողոց Հեռ․՝ 374 (77) 35 28 55
Մանրամասների համար մտեք հետևյալ հղմամբ Три Семёрки
ՀՀ Արագածոտնի մարզ, գ․ Արագածավան, Հոկտեմբերյան խճղ․ 2 Հեռ․՝ 374 93-60-79-49
Facebook
Location on Google Maps
YouTube